"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, July 19, 2013

Resepi Roti Pizza Berkeju

Ni semua hasil menggoggle.. hihi
resepi asal dapat dari SINI

Yang ni versi mama ye.. :)

Bahan-Bahan:
Roti - pape roti pun takpe, jangan roti kacang ke roti jagung ke sudah..roti kosong
Sosej - berapa banyak terpulang
Sos - sos apa terpulang, cili ke tomato ke.. ok je
Mayonis
Cheese - pape bentuk & jenama pun takpe
Mentega @ Majerin
Mixed vege (kalau ada)

Tapi yang gambar atas ni mama guna wholemeal yang buku tu tau.. kene potong slice sendiri..

Cara-Cara :
- potong roti anda ikut suka..potong jangan nipis sangat

- rebus dulu sosej dan potong mengikut kesukaan

- Sapu roti dengan majerin @ mentega, susun sosej, mixed vege (kalau ada), picitkan mayonis, picitkan sos dan akhir sekali tabur@susunlah cheese anda. Nak banyak boleh..nak sikit pun boleh je

rupa sebelum dibakar



- Bakar dalam oven sampai cheese cair




Korang cubalah.. lepas ni susahlah nak cari roti terbuang lagi hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...