"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, August 13, 2014

Mini Photobook Raya 2014

Since few days ago mama bekerja keras menyiapkan editing gambar untuk photobook raya. Almaklumlah gambarnya banyak.. tukang edit sangat cerewet..huhu makanya ambil masa banyak hari juga nak buat sampai siap. 

Memang jatuh cinta sangat-sangat dengan photobook since the 1st time buat dulu. Pixajoy & Photobook Malaysia, dua-duanya bagus & hebat

Harga photobook bukannya murah. So that mama selalu akan alert dengan deal2 dari groupon mahupun mydeal. Both can do. Kalau voucher untuk mini photobook ni hanya RM10.00 instead of RM69.00.. sape tak nak kan.. :)

So korang kene alert dengan deal2 macam tu ok.. barulah murah nak buat mini photobook nih..hihi

Ok.. ini hasil kerja mama.. sebab untuk hasilkan photobook ni korang boleh perah otak guna kreativiti korang sendiri je pun. Software memang diorang punya.. cara nak bagi lawoo..cara sendiri.. apa pun boleh kalau korang pandai..

 Just arrived je ni.. panas enjin motor tukang hantar pun tak hilang lagi :)





Kali ini mama banyak gunakan background sendiri. Gambar yang snap2 selama ni dari laman. Contohnya page ini..


Backgroundnya adalah gambar ini..


Lagi, yang ini..
background dia yang ini..


Then, nak jugak abadikan gambar bunga dari laman.. perasan sendiri yang gambar bunga tu cantik la sangat..huhu..

Ini dipage last sekali :)

Gambar family.. mestilah ada kan.

The nicest..mestilah gambar kami kan..hihi

So, kalau korang nak abadikan gambar dengan cara terkini.. bosan dengan cuci2 gambar bagai nih..photobook adalah cara paling best!

Tu kat bawah ada link dia.. pegilah skodeng2..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...