"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, October 25, 2008

Qistina Is Having Her Hard Time ..

Mama & abah plan untuk tukarkan susu qistina kepada step 3 - enfagrow A+ sebab Tina dah pun setahun. 22/10/2008 mama suruh nenek cuba bagi Tina enfagrow. Nenek kata Tina minum tapi 3oz je daripada 4oz. Ok la tu, mungkin dia masih kenyang.


Yang tak oknya malam tu..Tina kembung teruk hingga menganggu tidurnya. Dalam Tidur pun dia merengek dan tidurnya sangatlah tak lena. Sampaikan mama pun tak boleh nak tidur. Bila mama salinkan diapernya dalam pukul 3 ke 4 pagi..ada sedikit 'stool' kat diaper tapi macam keras dari biasa. Bila mama lap dengan wet tissue..Tina tersedar dan menangis.


So nenek kata tak mahu kasi Tina enfagrow lagi. Fine la..balik ke enfapro semula.

Tina poo poo macam biasa siang 23/10/2008.
24/10/2008 mama beli pulak dugro 1+ untuk cuba. And malam tadi tina kembung lagi. Macam mana ni..baru minum sikit je dah jadi macam ni. Lagipun mama rasa dugro lebih manis dari enfapro. Mama pun rasa tak sedap nak minum. Mungkin Tina pun rasa macam tu. Tapi mama cuba cairkan sedikit dari sukatan biasa. 3 scoop susu dengan 5oz air. Cair macam ni..Tina minum.


Pukul 11 25/10/08, mama kat ofis abah call kata Tina sembelit, poo poo tak nak keluar. Dia dah menangis dan meneran..merah-merah muka kata abah tapi poo poo tetap tak nak keluar. Kesian nya mama dengar. Balik ofis ni mama nak pegi farmasi beli ubat untuk baby sembelit ...


Tina memang macam ni..kalau cuba susu baru tak payah nak tunggu lama. Kalau tak sesuai..dia akan terus kembung.. tapi sembelit ni baru pertama kali terjadi. Patutlah dia tak senang tidur je malam tadi..


To be continued ...

2 comments:

MeRy said...

Poor Tina!!...

Qistina's Mama n Abah said...

Mery - Poor her, seeing her in painis tearing my heart la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...