"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, March 2, 2009

Tina Dan Buku

Lihatlah aksi Tina dengan majalahnya..


Inilah pemandangan terbaru kat rak buku rumah ini. Lately, Tina suka sangat keluarkan majalah mama dan nenek dari rak dan duduk buka sehelai demi sehelai. Mama tahu dia belum faham apa yang tertulis dalam majalah dan buku-buku yang ada kat situ tapi dia memang suka sangat ada kat sini.

Biasanya Tina akan cari gambar-gambar yang dia suka tengok contohnya gambar kanak-kanak, gambar baby, gambar jam dan beberapa gambar lain. Kemudian dia akan bercakap sendirian sambil tangannya menunjuk pada gambar dan menyelak helaian majalah serta buku.

Dah beberapa orang tegur kelakuan dia ni. Semua orang suka kerana dia pantang tengok buku. Kalau mama baca surat khabar, dia akan duduk depan mama atas surat khabar sambil tunjuk gambar.

Anyway..ini kan petanda baik. Maknanya mama dengan abah kena lebih alert dengan tahap ingin tahu Tina. Dia suka explore semua benda and first thing in the list adalah majalah dan buku.

Don't worry Tina..mama dengan abah akan support Tina. ...kan abah kan..

8 comments:

MeRy said...

Tina seems like to read a book...good hobby.

Sarah's Daddy and Mommy said...

When I look at the pic, I was smiling, coz the same thing also applies to my girl.

Anyway, is a good thing that Tina loves to read and started to explore with the surrounding.

mohd noor hisham said...

hai Qistie.....heehe....my girl nie memang minat betul la with books and magz...
good thing.....
Don't worry...there thousands books at de school library...heheh tina nak baca...come n join abah..
i'll support u...

MommyAngel said...

she loves books? That is good leh ...... try let her read more books la, any book will do coz if kids don't love books then we might be having a headache lor .... :)

Qistina's Mama n Abah said...

Mery - Yes..I love it too..

Joanne - Is it? Tina and Sarah always have same thing happend in their milestone...me too when I write this post, I actually bet that Sarah also behave like this punya!

Caroline - yalor..agree with you

Natalia said...

It's good that Tina loves to read. At least she doesn't tear up the pages. My son loves books or magazines because he wants to tear up the paper and eat them! *sigh*

Btw, a tag for you...

Sarah's Daddy and Mommy said...

Yes, I also told my husband that, Tina and Sarah always hit the same milestone.

Qistina's Mama n Abah said...

Me too told hubby about Sarah..and everytime I told her he know which Sarah I am referring to..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...