"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, June 15, 2009

Better Than Yesterday



Sejak malam semalam mama dah start bagi ubat, so bangun pagi ni Tina nampak ok sket dari semalam. In fact until this post Tina hanya poo poo 2 kali je. Dan bila basuh poo poo pun dia dah tak nangis. Ok jugak cream yang Dr.Chum bagi tu.

Bangun pagi ni..dia senyum pada mama. Sekejap lagi dia datang balik kat mama..dia jalan jengket-jengket..sekali mama tengok..hmm..dah poo poo..terus je ajak mandi n berus gigi. Sambil mama masak bubur dan basuh pinggan kat dapur, Tina tengok fun song factory. Dia ok hari ni.

Video ni mama ambik masa teman Tina makan. Dia dah pandai suap sendiri. Walaupun ada la yang tumpah-tumpah sikit.. Hehehe dulu masa baby bila nak pakaikan bib masa makan bukan main la susah tapi sekarang ni pakaikan tuala good morning kat leher masa makan pun dia tak kisah. She's used to it. Senang sikit. And Tina dah pandai makan sambil tengok tv.

Anyway betul jugak kata kc..sian Tina main sorang-sorang..tak e la Tina kan, mama ada..abah ada. Kalau boring kita pegi la umah nenek ke..umah mummy ke main-main dengan kimi, abg opie and abg danial..

Hai my little curly princess..cute sangat rambut tu..sayang Tina tau!


5 comments:

Jess said...

Amboi... dah pandai guna sudu dan makan sendiri yah...

Bravo Tina

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

MeRy said...

Glad to hear tat Tina is getting better.
What is she eating?? Such a big bowl.

Qistina's Mama n Abah said...

Jess - Baru je pandai suap sendiri ni. Seronok tengok dia makan

Mery - Yup..such a relieve for me. She's eating homemade nasi goreng by mama. I purposely put in big bowl..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Good girl, already know how to self feeding.

For Sarah, I seldom let her feed herself, coz I am lazy to clean the mess. But I know I should let her practice...

Qistina's Mama n Abah said...

Hehehe...I let her feed herself but I try to teach her in a very clean way.
..hehehe...

But I am sure that Sarah know hoe to self feeding. Its just mummy dont wanna let her...

Give a try and we can see how Sarah do it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...