"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, June 6, 2009

Plant Collection & Living Room

Actually mama dah banyak jugak tanam pokok-pokok kat rumah. Pokok-pokok biasa macam serai, lada kecik, lada besar, kacang botol, kacang buncis, nenas, sireh dan kacang panjang. Pokok brocolli pun mama cuba tanam. Setakat ni dah tumbuh dengan baik, sihat tapi tak tahulah nanti. Yang bawah ni pokok kacang panjang mama. Sihat nampaknya. Tak sabar nak tunggu dia menjalar dan berbuah. Mesti cantik..


And yang ini ialah gambar terbaru living room setelah digantungkan frame ayat dan cermin. Untuk drill dinding ni kami mintak jiran sebelah yang ada baby unur sebulan lebih tu matikan alarm dia and pastikan baby tak tidur masa tu. Fuh..penat. Tapi terlupa pulak nak ambil gambar dinding sebelah lagi. Mama & abah decide nak gantung frame gambar bunga yang mummy azie bagi. Cantik sangat gambar bunga tu..


4 comments:

Sarah's Daddy and Mommy said...

Wahhh Sha, now expert in gardening ya? Somemore planted brocolli.
Next time can save money in buying vege:-)

Show more of your house deco. I like it. So nice!

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - Not to say expert la Joanne..just an interesting hobby.I also wonder how brocolli plant looks but if what I plant is really brocolli I will show you all ok..

Thanks..I hope to show more next time..

Mummy Ryan said...

Wah Sha bestnyer cz your hse componud so big then dpt tanam mcm2.....org kata tidak rugi jika kita berbudi kpd tanahkan....wah tanam brocolli, so later mama dpt masak fresh brocolli utk Tina, Untungnyer Tina:)

Qistina's Mama n Abah said...

Mummy Ryan - Not so big la but boleh la untuk tanam sikit2. Lagipun bila tengok pokok-pokok yang kita tanam membesar kita rasa puas hati sangat kan.

Later kalau pokok brocolli tu menjadi..lagi seronok..

Mari menanam!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...