"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, January 7, 2011

Memorable Anniversary Contest By Lelord

Sekembalinya Mama dari bercuti2 Mesia..Mama dapat e-card jemputan memeriahkan contest MamaNajla a.k.a Lelord




Kisah Memorable Anniversary Mama bermula disini..

<<< >>>

Sebenarnya..setiap anniversary adalah memorable bagi mama tapi di anniversary ke-5 yang baru sahaja berlalu 19 November 2010..adalah anniversary tersedih dalam sejarah perkahwinan mama & abah..

Manakan tidak.. di anniversary ke-5 haritu..
tak de kuar gi makan2
takde candle light dinner
takde hadiah..dari mama mahupun dari abah

APAKAH SEBABNYA?
dua tiga hari sebelum anniversary tu..Tina demam teruk..selsema batuk & alahan kronik. Jadi kami tak sampai hati nak bawak dia to crowd area..
tunggu2 dia sembuh..hampir 2 minggu selepas itu.. mood makan2 anniversary sudahpun hilang

TAPI YANG PALING MENYENTAP KALBU ADALAH..
Mama sudah berangan-angan meraikan anniversary bersama abah & Tina..dan juga..bersama-sama bakal baby didalam tummy.

Kononnya waktu tu kandungan akan sudahpun mencecah 7 bulan. Trimester yang menyeronokkan kan? Sambut anniversary ke-5 pulak tu..

Tapi rupanya perancangan yang Maha Esa bukannya begitu. Mungkin katanya kami belum bersedia lagi..
Mama terima..
Abah pun terima..
Mama menangis bermalam-malam..
Abah juga..hanya menangis didalam hati..mama tau
yang nampak hanyalah kekecewaan yang sangat dalam
sangat menusuk ke lubuk hati
disaat abah menatang ketulan yang gugur dari rahim mama
jam 1.30 pagi 7 julai 2010

Jadi..12 tengah malam
19 November 2010
abah mengirimkan mama sms anniversary..walaupun duduk dalam satu rumah
Abah kata saja nak memperingati zaman-zaman bercinta dulu
kemudiannya
abah membisikkan
happy anniversary yang ke-5 sayang
i love u so much. you mean everything to me..
di telinga mama
dan menyanyikan lagu cinta kami berdua

Lagu ini


Hangatnya sama seperti anniversary tahun2 sebelumnya juga
Apa pun mama sangat bersyukur..ada Tina..ada abah..
Bersama-sama kalian berdua..mama punya segala-galanya
Love both of you so much
Sham, Sha & Tina
...Dulu, Kini & Selamanya..




My beloved family.. :)





Sebahagian gambar-gambar kawen..saja je nak tunjuk dengan pihak penganjur..hehe..

~~ sekianlah sahaja cerita saya ~~

4 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam selamat pagi jumaat..
sedihnya ayu baca kisah anniversary sha dan sham.......................

insyallah..yang berlaku pasti ada hikmahnya..insyallah..bakal ada penyeri lagi untuk kamu selain Tina..

all the best..................semoga berjaya

MommyAngel said...

Sha ... you look so pretty in your wedding photograph la :) Long time already you still look the same leh :) Good :)

Diamilikku said...

alololo...dah jgn dikenang anniversary yang sedih tu..huhuhu...tahun 2011 nih doa moga2 anniversary dapat disambut ngan sempurna k...

suka tgk sha dalam baju cina tuh...sweet

Lelord said...

tq ek join & good luck

hehehehe kan best kalau ade video grob nyanyi tuk ko.

wei ko bg link aku la bukan link ko. g check balik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...