"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, January 21, 2011

Oh Water Heater..





Korang tau kan..yang atas tu gambar apa? Ye betul..gambar water heater.

Mama & abah tengah dalam dilema ni nak pilih water heater brand mana. Semuanya lebih kurang sama je. Kami kena cari water heater yang ada 'pump' sebab tekanan air kat area rumah ni tak kuat. Jiran sebelah cakap..baik beli yang ada 'pump' kalau tak nnt mesti sakit hati tengok air yang keluar..haih..

kakak ipar mama kata..kat rumah dia pernah guna yang takde 'pump' tapi menyakitkan hati bila kena tadah air dari heater tu pakai baldi..baru boleh mandi..ek elleh..amenda kes pakai tadah2 segala kan..

so kami dah round beberapa kedai..
terlalu banyak brand pulak tu..Panasonic, Joven, Centon, Alpha, Trio..aduhai..yang mana satu nak dipilih. Range harga bagi water heater yang ada 'pump' adalah RM499++ pastu nak kena tambah dengan installation (rumah ni water heater wiring dah ada) RM55 hingga RM90.. perghh..

Rumah mak mama guna ALPHA.. rumah MIL mama pulak guna JOVEN & HIER..rumah kakak ipar pulak.. setia dengan PANASONIC..

Jadi mama nak minta pendapat korang, kat rumah korang guna water heater apa ek? Bagi la komen sikit..


3 comments:

ibuayahdamia said...

ayu guna pensonic..alhamdulilah..setakat ni tak der masalah pun..sebab may be air direct kot..bukan air tangki...

Diamilikku said...

yang gambar last sekali tu memang best..air dia sangat kuat...puas hati...mandikan budak2 esp baby pun senang...:) su tak ingat brand dia...tapi gambar memang cam sangat2...hahahahahha

Amin Yahya said...

Cube try tengok Coway punya water heater ni, mungkin menarik.. :)

Coway Water Softener BB-09

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...