"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, May 5, 2011

Kek Muffin Versi Mama..


Niat nak membaking tu dah lama ada
memandangkan serba serbi tak lengkap ..maka dipendamkan sajalah
tapi.. akhirnya peluang datang

dia punya kelam kabut mcm nak buat rumah sebijik hihihi..

Ok ok..ni resepi kek muffin ni. Jumpa dalam Majalah Mingguan Wanita..

Bahan-Bahan :
350gm Mentega
250gm gula kastor
450gm Tepung Gandum
50gm Tepung Jagung
200gm susu segar ( takde..ganti dgn susu Tina jek huahuahua)
15gm Serbuk Penaik
2 Biji Telur
1 sudu teh esen vanila

Cara Membuatnya :
1. pukul telur bersama mentega hingga sebati
2. Masukkan telur berserta susu segar sedikit demi sedikit. Kacau rasa
3. Masukkan esen vanilla dan terakhir 2 jenis tepung
4. Masukkan dalam cawan kertas dan bakar pada suhu 160 darjah celsius hingga masak

ha..gitu le..
mama ikut jek sebijik2..susu jek mama ubah sebab tak perasan susu segarnya abah dah lesapkan..huhu

At least jadi la kan korang..puas la hati mama..
pasni harap2 apat cuba benda2 lain pulak..
( :)

6 comments:

Lelord said...

pasni makin rajin la membaking ek

Citarasa Rinduan said...

wah......
ada rahsia yang tersimpan selama ini..
all the best.. mama tina ada minat, pasti berjaya..

PS; lapor nak 1 muffin

dieya said...

cute nyer rupa muffin tu! siap tabur choc rice, must be nice!

Sha@Mama Tina said...

Lelord - harussss!

Sha@Mama Tina said...

Ayu - huhu.. mcm tu la nampaknya kan..ada la sedikit bakat..cuma tangan jek masih keras kot.. :)

kalau ayu dekat..sha bg dah sebiji..beso ni..

Sha@Mama Tina said...

Dieya - cute mmg cute cuma badam dia ada yg terhangus sket..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...