"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, May 12, 2011

Murah Tapi Berkesan .. Itulah.. Cocoa Collagen Power Plus ( CCPP )

Okeh..2nd produk yang mama nak kongsi dengan korang adalah..
Cocoa Collagen Power Plus ( CCPP )






close up sket .. rupa ccpp bila sudah dibancuh



close up.. rupa didalam kotak. sachet berwarna gold.. 10 sachet dalam 1 kotak







Harga 1 set = 3 kotak = 1 sachet sehari = sebulan penggunaan

Hanya RM60 (termasuk poslaju)





KEBAIKAN DAN KHASIAT COCOA COLLAGEN POWER PLUS:

♥Membantu mengimbangi hormon

♥Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut

♥Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit

♥Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung

♥Melambatkan proses penuaan

♥Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri

♥Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah

♥Mencerahkan kulit secara semulajadi

♥Memberikan tenaga

♥Membantu mengurangkan keguguran rambut

♥Melancarkan peredaran darah dalam badan

♥Mengimbangi berat badan

♥Meningkatkan daya penghadaman

♥Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

♥Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.



SESUAI DIMINUM UNTUK::

♥Wanita yang sudah mahupun belum berkahwin.

♥Ibu-ibu selepas bersalin ( amat digalakkan untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman) *cepat kecut

♥Wanita yang inginkan kecantikan luaran dan dalaman

♥Wanita yang mementingkan Kesihatan

**Dilarang sama sekali buat wanita yang mengandung dan kaum lelaki.




CARA PENGAMBILAN

- Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas/air suam supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut.

- Minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam.

- Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang

- Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya.




Untuk menambahkan berat badan :-

Minum 1 sachet CCPP sejurus lepas makan tengahari dan malam

Yang nak menten kg, suka saya ingatkan ambil CCPP sebelum sarapan atau sebelum meal …





Maklumbalas Pengguna Selepas Mencuba CCPP

Minggu Pertama : Badan lebih bertenaga & cergas, kulit muka yang kering menjadi lembab & pengecutan jerawat, tumit kaki yg pecah kembali pulih, denyutan di payudara, susu badan bertambah (bagi ibu yg menyusukan anak).

Minggu Kedua : Kulit muka menjadi kemerahan & berseri, payudara lebih tegang, terletak & bulat, susuk tubuh lebih kemas & tidak menggelebeh

Minggu Ketiga : Berat badan berkurangan (bagi pengguna jenis gemuk air), wajah kelihatan lebih muda & kulit lebih anjal, faraj lebih ketat & rapat.


************************************************

Cerita Mama :

Mama dah mencuba CCPP ni sejak tahun lepas lagi. Mama mempunyai masalah dengan kulit dibahagian kaki yang extraordinary kering hingga boleh dikopek2 bagai. Tumit pun mengalahkan mak mama yang dulu keje kat ladang kelapa sawit. Memang sungguh memalukan. Ramai sangat orang tegur. Especially sedara2 dekat. Even SIl mama pun tau masalah ni lepas mama tunjukkan kaki.

Bukannya mama ni pemalas giler sampai tak pernah umonya letak lotion ke..baby oil ke..minyak zaitun ke..tapi hampeh korang. Bertahan waktu letak tu je la..pastu balik kepada asal.

Waktu pindah rumah dulu mama ingat mama alah dengan simen rumah. yela..umah baru kan..tapi bila keadaan bertambah kronik mama mula risau. Apa taknya lepas pindah rumah jek, kulit kaki jadi mcm plastik..kesat & sungguh tak cantik..sedih tau..

Suatu hari mama terbaca tentang CCPP. Sebab harganya murah dari minuman berkolagen biasa dipasaran, mama nekad mencuba. Niat hati..dapat pulihkan kulit kaki pun ok la..malu ai tau..kalau tak ok..mama akan stop setakat 1 set je la..

1 set ni ada 3 kotak asing2 tau. So mama bukak 1st kotak. Minum seperti disarankan. HOHO..pada hari ke-6 kulit kaki menampakkan perubahan ketara. Moist & nampak lembap jek walau tanpa lotion.Dalam hati kata..ini sudah bagus.. so mama continue..

Habis kotak ke-2 mama rasa puan 'B' terasa berdenyut2.. rasa penuh gitu. Tak tau nak describe camner..but feel ok la..rasa puan 'B' mama tu cantik & firm.. huhu..malu nak citer bab ni..kira puashatilah..

So, habis set pertama.. sedikit sebanyak khasiat yang dinyatakan mama dah rasa. Memang produk ni murah jek tapi ia berkesan..untuk mama la. Mungkin memang serasi kan..

So skrg tak yah risau pasal kulit lagi. Takde la maknanya tak letak lotion dah..kalau ingat letak..kalau lupa..tak le..kulit tak sekering dulu.. huhu suka..

Tapi part kulit tu mama memang suka.. tak tipu..serius..tuhan marah tau kalau tipu. Mama pun tak mo la nak biz dengan pengalaman org lain. So mama try dah.. abah pun tau mama try CCPP ni.

Kawan-kawan lain yang menyusukan baby kata.. CCPP ni membantu menambah susu badan. Ini mama lom tau. Takdo baby..camno nak rasa. So mama dah suruh kengkawan terdekat yang ada baby mencuba.. baru lagi.. tapi kawan2 jauh dah lama gak bercakap hal ni..

So sekarang ni mama share pengalaman ini dengan korang2 semua yang baca blog mama. Bukan niat nak melariskan tapi ini pengalaman benar mama. Kalau korang ada masalah yang sama..mungkin korang boleh baca banyak2 kali.. korang leh tanya mama pasal ni..no hal. And kalau nak cuba.. mama ada jual

Harga dia mama dah tulis kat atas sana. Actually 1 set mama jual hanya RM50 sahaja. RM10 tu postagenya. Mama guna poslaju. Cepat & selamat. CCPP ni 1 set beratnya hampir 1.2kg..sebab tu poslajunya mahal sikit. Kang kalau dekat seminggu baru sampai ada yg bising plak kang..lambat sgt..hihi

Ok lah..kalau ada yang berminat boleh komen kat box ataupun email mama kat shasham3932@yahoo.com.my
FB : Nor'Aisah Abdan


p/s: gambar-gambar adalah hakmilik mama sebab mama snap sendiri. Mama pun memang minum kan ccpp ni..so takyah pinjam gambar orang lain.. :) original dari hp cap kucing mengiau kelaparan




2 comments:

siti ika said...

mama, memang murah la.. rasa mcam nak try.. hemmmm... *berfikir*

Sha@Mama Tina said...

Siti ..kalau nak try..boleh je. Insya'allah dijamin boleh ditelan. Rasanya memang sedap. Jgn risau.. cari la mama kat fb..senang nak citer2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...