"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, August 12, 2011

COCOA COLLAGEN POWER PLUS (CCPP) >>> Memang Terbukti Khasiatnya


Ramadhan tahun ini mama berpuasa & ambil 1 sachet CCPP setiap kali bersahur. Dan mama paling gembira dengan hasilnya kerana ..ha..macam ni ceritanya..


Ramadhan setiap tahun adalah ujian paling hebat buat mama sebab setiap kali ramadhan.. dari 1st day sampailah menjelang raya mama akan kene ulser mulut. Org kmpung cakap..mata ikan. Dan yang mama kena ni bukanlah pulak mata ikan biasa2 jek.. yang sebiji2..tu pun dah menyakit & menyusahkan nak makan..nak cakap..gosok gigi kan?

Tapi yang mama kene ni mostly lebih dari 5 biji sekaligus. Kadang dia tumbuh dekat2..hingga bercantum2 pulak akhirnya.. sudahnya bibir boleh rasa sampai terjuih pulak menahan sakit. sungguh..tak tipu.

Pergilah klinik setiap tahun..dokte tetap bagi ubat yang sama jugak..takkan pun baik hingga tamatnya ramadhan. Sebab mama biasa alami panas dalam yang sangat tinggi. Ditambah apabila puasa..kita kurang minum air..itu amat menambah perencah panas dalam yang dah sedia tinggi tu la kan.. huhu

Last few years.. 2002 ke 2003 punya ramadhan paling menguji bila mama kene ulser mulut yang merebak hingga ke hidung. Dah tak rupa ulser..rupa kudis pulak. Tapi ia adalah ulser yang bercantum2 & merebak. Aduhai..tuhan je yang tahu sakitnya.. sampai2 kwn2 ofis..bos mama sendiri pun ngeri melihatnya. Bila kene aircond kat ofis..kusmangat bisanya tak usah cerita..

Mama tak tahan sangat so mama gi klinik.. dokte pun sangat terkejut tengok hidung mama..huhu sampai mcm tu sekali tau. Bila gi ofis mama tutup lah dengan tuala good morning sebab rupanya sangat lah hodoh.. kene angin pun sakit.. asyik org tegur jek..mama tension..

Dokte bagi ubat sapu yang mama ingat namanya sampai bila2.. "gula labu" warna kuning oren mcm warna labu masak. Bila terasa ulser tu kering..mama sapu dengan gula labu..sejuk & lembap..so kuranglah sakitnya..

Baiknya bila? beberapa hari lagi nak raya..ia menyusut & sembuh mcm tak tinggal kesan langsung..



Tapi ramadhan tahun ini memang mama bersyukur kerana sehingga hari post ini mama buat.. tak ada pun lagi tanda2 rasa2 yg akan kene ulser.. mungkin berkat dari pengambilan CCPP setiap hari.

Pemakanan puasa..sama je mcm tahun2 lain.. tapi seronoknya ramadhan tahun ini sebab mungkin tak perlu melalui fasa ulser yang menyakitkan..

Letih tu biasalah..nama pun puasa kan. Tapi mama tak alami panas dalam & kurang air yang teruk. Rasa sihat & kurang rasa nak pitam bila tengahari.. :)

Banyak lagi khasiat dia yang mama dah rasa sepanjang pengambilan hampir 1/2 tahun.. segan nak share sebab banyak kepada dalaman2.. sape2 nak tau kita boleh citer2.. cari mama kat FB pun boleh..lagi senang

Ramadhan tahun ni memang besh!

Alhamdulillah Ya Allah.. setelah lama aku diuji setiap ramadhan.. tahun ini KAU berikan penawar melalui CCPP.. Alhamdulillah..Alhamdulillah...



"Mungkin juga ulser tu adalah cara Allah menghapuskan dosa2 kecil mama.. mama redha.. wallahuaklam.."

4 comments:

jiHAN said...

ingat tak dulu org penah cite pasal ni kat belog org..? tapi da sekotak still xd ape2 kesan.. along beli katne? org aritu beli kat pandan

Sha@Mama Tina said...

Mcm along pernah cakap, sekarang ni ada banyak barang tiruan. Berhati2...along dah makan ccpp ni hampir melebihi setengah tahun..alhamdulillah sangat ok..sangat membantu..

Dia bergantung pada sistem badan seseorang juga..but mostly bila habiskan 1 set 30 sachet..nampak lah kesan..

wallahuaklam..

dieya said...

Alhamdulillah tahun ni k sha dpt menikmati ramadan dgn sihat :-)

Sha@Mama Tina said...

Alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...