"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, August 5, 2011

Nespray 3+ Original >>>> Susah Cari Dipasaran Sekarang..Kenapa Ek?


Nak citer pasal susu tina..Nespray 3+ Original ni.. skrg dah semakin susah didapati dipasaran. kalau yg honey flavour tu berlambak2 lah pulak.

Mama & abah dah pusing punya pusing semua pasaraya besar..memang takde dah. This month paling teruk sekali..

Kalau boleh jumpa pun yang 600gram..harganya pulak mak aii..mencekik leher

Kami biasa beli packet 1kg sampai 5 ke 6 pack sekaligus untuk susu tina sebulan. Macam ni punya situasi..huhu payah lah..

So mama sampai call nestle..tanya.. then memang dikatakan stok nespray 3+ original di warehouse pun tak ada.. camno nih?

semalam nestle call kata kat kipmart tampoi ada stok yang 600g. So kami pun bergegas kesana. Memang ada tapi tak sampai pun 10 peket.. harganya pulak..RM15++.. aritu mama tengok kat kota tinggi harga yang 600g ni baru RM12++. So kami tak jadi beli

Worst come to worst mama & abah cadang nak belikan Nespray 1+ Original jek ulu la kot sebagai tambahan. Bila stok dah ada sok..kembalilah ke 3+..

Bukan apa..nak tukar susu budak dah pandai memilih ni bukannya mudah.. mama cuba bagi dia susu Fernleaf.. dia kata ..

Tina : Mama..itu susu 'bekenah'..kakak nak susu mama panda (refer pada botol susu punya gambar)

Mama: Ala kan sama je. Susu bekenah pun sedap kan?

Tina : Tak. Susu tu busuk la

Habih tu camner lagi korang.. kalau mama guna je yang 1+ tu sementara waktu takde stok 3+ ni..agak2 korang bijak tak tindakan tu..?

1 comment:

dieya said...

adeehhh k sha.. ni dah masuk tiga ke pat kali dieya try komen kat blog k sha tau..dok kena tendang keluar jek.. tatau kenapa,.. huhuh

anyway just saying hi :-) lama tak singgah, dah baca entry k sha pasal fm tu. nak lagi ye? kena minta pengeras nih! mi rebus johor satu! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...