"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, August 22, 2011

Orang Lain Sibuk Nak Beraya.. Kami?

Yes..yup.. memang betul. Orang lain dok sibuk buat persiapan akhir sebelum beraya nih. Kami plak dok sibuk mengejar date nak enroll Tina masuk tadika untuk tahun depan. Bukan apa.. nak dapatkan dia tadika untuk sebelah pagi sebab tadika tu ada 2 sessi. Pagi & tengahari..


Kami dah pergi ke Tadika Nuri Taman Universiti ni last week untuk sessi bertanya2. So this week sebelum beraya mama & abah memang dah plan siap2 nak "cop tempat" dulu untuk Tina. So last week kami dah tanya la pasal bayaran2 semuanya. Segala mala apa nak tanya semua kami dah tanya. So fikir punya fikir.. kalau dah Tina pun memang pilih nak sekolah kat sini.. baik cop tempat dulu je. Almaklumlah..nanti kang bila dah naik cuti raya abah dah sibuk dengan UPSR lah..apa lah..takut terlupa.

So, macam biasalah upon registration tu dapat uniform siap2. Sengaja amik extra sepasang..in case hujan ke pe..

See.. ini uniform dia..



actually mama macam baru tersedar yang anak mama dah besar..nak sekolah dah..she's 5 years old next year..how times flies







Uniform, PA attire & cap






Tengok la muka dia..macam dah ready sangat nak sekolah.. :)






Memang dia betul2 gembira.. :)






Cute pose untuk mama & abah..






Macam mana abah macam tu la anak dia kan..sama2 montel gitu.. :)
I love both of you very2 much..





3 of us

Tak settle lagi tu payment sekolah dia. Cuma cop tempat jek dulu. Balance will be paid very soon lah. .

Doa2 sangat semuanya akan berjalan lancar. Tina yang nak sekolah mama pulak yang risau fikir. Takpelah..mama akan cuba sedaya upaya sediakan dia untuk ready for school..

Nothing should be worried off kan.. normal la semua budak kene pegi sekolah :)

7 comments:

Lelord said...

montel arr tina...najlaa halus jek, ni lg arr dh nak balik ni mula la demam, batuk, selsema aduhaiii

Mamamya said...

yeay...tina dah nak sekolah....anak2 bila sebut sekolah mmg gembira...sampai arini mya n fiqa x penah cuti sekolah kecuali fiqa lah sbb bila dia kene asthma yg teruk mmg kene paksa cuti....:)

cute uniform tina....

dieya said...

canggih nyer baju skolah tina. mcm skolah obesi gitu!

skolah tadika pun ada dua sesi skrg? dasat tol. mcm skolah menengah lak yek.

Sha@Mama Tina said...

Lela Lelord - sesejak ni lagi bertambah2 montel lord..aku pun tak tau kenapa tapi selera makan & susu dia mencanak2 naik nih..huhu..

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - Huhu is.. sepasang uniform tu RM40 tuh.. kalo tak cute aku tak tau nak kata la. Tapi la ni kan..mana2 pegi pun aku rasa kat jb ni rate uniform sama jek.. puluhan ringgit. takpelah..anak nak sekolah kan.. :)

hopefully dia seronok la nak sekolah is.. :)

Sha@Mama Tina said...

Dieya - aiseh.. cam obesi ek..huhu. Betul dieya..banyak sekolah tadika sekarang dah buat 2 sessi.. pagi 8-12, tengahari 12.00 - 4 ptg

tapi akak memang pilih pagi. time2 kita sekolah dulu..kalo bab2 sekolah petang ni..lemau! ngantuk..

Lily@MamaZaraZareef said...

tetibe kite plak jadi sebak tgk tina beruniform nih..rasa cpt jek anak2 membesar kan..tetibe dh nak masuk sekolah dah..hope tina suke pi skolah n rajin belajar nnti k..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...