"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, August 25, 2011

Satu Lagi Pengalaman Baru Buat Tina - Ear Piercing ( Tindik Telinga)

Unbelievable??
Sila lah percaya..

Dua tiga hari lepas mama & abah bawak Tina return to Jusco Bukit Indah sebab nak cari selipar dora dia. End up..tak jumpa pun. Mungkin dah habis.

Lom putus asa kami jalan semua kedai kasut. Pun takde jugak..sian Tina

Dalam pada melilau2 tu mama terpendangkan Poh Kong. Teringat seorang kawan, Farahnii Johari yang tindik kan telingan anak dara dia Zahra kat sini. Katanya RM15 jek..

Bila mama signal kat abah, mula2 abah mcm tak setuju..sian Tina. Takut Tina nangis. Tina ni kalau nangis kan pattern yang muntah2 bagai. Siyes risau gak. Tapi mama cakap kat abah. Lets say if masa tengah tanda2 telinga tu Tina takmo dah..okeh..kita reject.

Firstly kami consult dia dulu. Tanya if dia nak tindik telinga macam mama. Dia kata nak. Kami kata lagi..sakit sikit ok tak? Kata dia ok..

Okeh..masuklah Poh kong. Orang Poh Kong tu pun pandai gak. Dia tak tunjuk pistol tindik tu kat budak. Dia suh pilih earring dulu. Tina pilih earring bulat silver. Okeh la not bad pilihan dia..

Selesai pekerja tu tanda telinga, mama suh abah check..takut tinggi sebelah ke pe kan. Agak susah nak pastikan kedudukan tanda tu sebab telinga Tina ni jenis "menadah" kata org tua2.. 4 ke 5 kali check..ok lah..sure..cun

Tiba masa nak tembak, pekerja sembur apa ntah yg sejukkan telinga tu kan.. Tina terkejut sket tapi dia ok. Bila dua pekerja tu sedang aim kat tanda yang dibuat mama peluk Tina dari belakang sebab mama tau dia akan terkejut..

Dia leka tengok buku masa pekerja tu kira..1..2..3 dan..pom tembak!













Tina terkejut. Buku dia terlepas dari tangan & dia terus pusing ke belakang..peluk mama kuat2. Aduhai siannya anak mama..sorry sayang..

Mama cium dia..ajak dia keluar dari kedai & tinggalkan abah bayar.

Huhu..merah korang telinga dia.. siannya.. muka dia pun merah sket. slow2 rasa sejuk tu hilang..akan rasa sakit sikit kan.. dalam 10 minit gak dia macam terkedu.. sian sangat siyes..


Macam ni la muka dia lepas2 tindik tu.. muka sakit..tapi dia tak nangis and tak kata apa2 pun..





Ini few minute after gambar yang atas. Dah okeh sikit. Dah boleh senyum & makan donut big apple







See..Tina is officially pakai earring dah. Very good girl.

Malam tu pun dia tak meragam langsung. Tak de la usik2 telinga ke pe. Bila dia tidur mama titikkan dengan minyak abu dakam..

Dah masuk hari ke 2 & ke 3 arini, pagi2 mama titik minyak & pusingkan pelan2 earring tu. Bimbang juga kalau2 ada darah dalam lubang earring. Nanti melekat pula earring dengan lubang dia..

But so far alhamdulillah ok. Bila mama tanya Tina kata dah tak sakit dah. And dia akan selalu cakap..

"kakak dah sama macam mama"

Ye la sayang.. sama dah. Dah ada earring.


Mama & abah was so proud of you my dear..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...