"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, January 11, 2015

Hari Pertama Persekolahan Sessi 2015

11 Januari 2015, hari pertama persekolahan di Johor. Sweetheart excited nak sekolah. Abah pun kalut2 nak pegi cepat ke sekolah. Biasolah kan.. cikgu.. huhu..Then as usual lah.. 1st few days ni memang agak bizi gitu disekolah, dijalan raya.. sebab budak tahun 1 punya 1st day jugak kan. 

Sebab mama dah boleh agak akan sibuk makanya dah prepare untuk kuar awal. Eceh..awal la sangat..hihihi.. sekolah depan rumah je pun. Sampai kat tempat biasa parking...kusmangat..penuhnya kereta. Dari kejauhan nampak guru besar kat tengah simpang. Hihihi.. jammed wooo..

Mama tanya sweetheart, nak hantar sampai mana? Kata dia.. mama hantar sampai dalam la. Okey.. sampai dalam sekolah. 

Lepas mama dah tengok dia duduk dalam barisan. Mama pun kuo lah. Ramai ibu bapa budak tahun 1 menunggu.. 

 Gambar pukul 6:50 pagi hihi..

Jadual tak de lagi. Jadi pepandai je la bawakkan buku. Dan waktu balik macam biasalah. Pot pet dalam kereta macam2 benda hihi..

Petang, sekolah agama. Pun hantar sampai kelas jugak. Almaklum, kelas tingkat 3.. risau ai tau. 

That was the 1st day. Harap-harap semuanya menjadi & yang baik2 sahaja untuk tahun ini. 


Selamat kembali ke sekolah sayang!





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...