"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, May 23, 2015

Bila Rindu

Rindu apa?
Rindu mak.. rindu masakan mak..

This weekend .. mak abah disini.. hari pun hujan je kat skudai sekarang ni sejak seminggu lepas lagi. jadi tak boleh nak buat-buat keje kat luar. Kalau tak.. waktu mak abah ada ni la mama ada teman nak buat2 keje kat laman.. Dek hujan..kita dok dalam umah je eh..

Rindu masakan mak.. bila apa yang sendiri masak dah tak sedap ditekak.. Masakan mak memang dirindui.. feel better bila mak abah ada kat rumah sini.. teman kami..

Mama simpan seekor ikan kaci dalam peti ais yang abah gi trip memancing pasir gudang sebab nak masak waktu mak abah ada sini. Melintang ikan tu sepenuh2 peti ais bahagian atas.. huhuhu..

Semalam siap disiang abah mama :)

Nah..hari ini.. mak didapur.. 

Pagi2 mak dah jalan kat laman petik kacang panjang..



Menu kami hari ni.. masakan mak :)




Istimewanya sebab nenas tu nenas hasil tanaman sendiri dilaman.. :)

Selamat menjamu selera

2 comments:

William John said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...