"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, January 4, 2010

Abah 'HILANG' !!!

Hari pertama sekolah bermula dan walaupun Tina lom skolah lagi... mama & Tina 'kehilangan' abah sejak 28/12/2009 lagi tau!! Bukan apa.. abah dah start skolah 28/12 tu dan straight hingga naik skolah tadi la.. sabtu dengan ahad pun langgar jek. Abah kata ada banyak keje.. ye la.. GPK 1 la katakan..berat sket la tanggungjawabnya..

Tina pun seperti biasa...bila abah balik jek sibuk meng'ekor' abah kehulu kehilir. Mungkin rindu nak main-main dengan abah. Tak pe ye Tina..abah sibuk la sayang...mama kan ada..

Last post mama ada bagitau yang kami tengah buat koi pond yang lom siap tu kan.. so itula.. abah mama cuti keje, datang dari kota tinggi pun tolong kami buat kolam. Bapak mertuaku pun tolong jugak... bertuah sungguh dapat 2 bapak ni..hehehe...

Mama pun apa lagi.. ambik kesempatan mak mama jagakan Tina dan mama ber'gardening' lagi. Kesian pokok-pokok ku itu. Sejak cuti sekolah ni dah tak berjaga dah. Mama belah pokok kelapa dari 2 pasu jadi 4 pasu, ganti pasu pokok buluh dan beberapa pokok lagi. Tapi bila siap dah tak kuat pulak nak angkat balik ke tempat asalnya... pergh... sakit perut kalau nak angkat..

Dah tu mama merumput kat pokok-pokok bawang hiasan, merumput kat pokok orkid...isy..musim hujan kan..mencanak-canak rumput tumbuh bagai cendawan. Lalang dan semalu pun besar-besar dah...geram betul. nanti kau...aku racun baru tau!!

Malamnya...abah ajak gi makan kat restoran kelantan kat sri orkid. Ok la... mama punya mee hailam tak terasa masin so kureng soon nak makan. Layan Tina jek..

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

ohh..abah tina GPK sekolah rupenye yer...anak cikgula ni..garang tak abah ngan tina kat rumah..hehe

tk sabar nk tgk pic kolam ikan yg dh siap..mesti cantik kan hasil usaha ramai org tuh..=D

Dilla Ady said...

slamat menjalankan tugas kembali ye tuk abg icam..semoga jadi cekgu yg tak garang ye..hikhik..

gigih bercucuk tanam ye kak..tak sabar nk gi umah akak..

Qistina's Mama n Abah said...

Lily @ Mama zara - hehehe...Tina ni anak cikgu memang. Cucu cikgu jugak! Abah tina ni garangnya tak nampak. Tapi anak-anak sedara dia takut jugak dgn dia. Time ok..ok..time nakal..amik kau

Tu la..sha nak update pic kolam tu yang tengah dalam pembinaan tapi lom jugak dapat. Akan diusahakan...

Diella - Gigih la bercucuk tanam diella..kalau tak sape nak buatkan..korang je yg lom sampai2 lg ha...penat tunggu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...