"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, January 21, 2010

Flu.. Flu.. Go Away..Come Again Another Year!

Hai..malam nih mama nak update tentang Tina yang kurang sihat sejak malam semalam. Malam semalam mama perasan Tina macam nak demam coz badan dia sejuk semacam.. kiranya berpeluh sejuk la nih.

Pagi tadi dah start nampak hingus cair meleleh sekali sekala tapi mama tak bagi ubat lagi. Dan malam ini memang ah start selsema yang agak teruk. Muka Tina nampak merah dengan mata sembap..muka sembap dan hingus meleleh 24-7 ye..asik nak kene lap jek coz hingus cair sangat..

Mama check bekalan ubat..masih ada cortal demam lepas..ubat demam, ubat selsema dan ubat-ubat lain masih ada dalam simpanan. So mama bagi cortal yang dihancurkan selepas makan, 4ml ubat demam dan 4ml antibiotik.. harap-harap Tina akan ok sikit esok pagi..sian dia..

Tadi masa nak tido, dia sibuk suh mama salinkan diaper..dan lepas tu tak mahu pakai seluar sampailah tertido..mungkin terasa melekit sebab berpeluh..tapi la ni mama dh salinkan seluar dan baju yang lain. Dah sapu minyak yuyi..dah sapu bedak dettol kat belakang..leher.kaki..dan ini dia tido nyenyak.

Kul 12 tadi merengek..kasi susu 6oz..dia tido balik dah..

3 comments:

mrsdjones said...

Get well soon Tina. Harap2 demam biasa je. :)

Diamilikku said...

no no no...
flu flu go away n don't come again...*wink*..

get well soon dear...skrg memang musim..take care of her ya....lagi satu cuba petua nih...sapu vicks kat tapak kaki..then pakaikan dia socks...sapu gak kat dada n belakang badan..insya allah mujarab...sambil2 sapu tu selawat la...

MeRy said...

Get well soon !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...