"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, January 23, 2010

Medan Ikan Bakar Persatuan Nelayan Pontian

Minggu lepas yang kami balik kampung abah kat Parit Baru, Pontian tu..kami semua pergi makan malam kat Medan Ikan Bakar Persatuan Nelayan Pontian. Actually nak pergi hari jumaat malam tapi disebabkan uncle Amy keje sampai pukul 1 pagi..tak dapat join jadi tak syok la nak pegi kan..

Re-arrange hari sabtu malam. Kami ni ikut je, dah la jalan pun tak tau..orang nak belanja makan..makan je la korang..

Kami sampai awal jugak la..before pukul 830 malam tapi kebetulan malam minggu kan..ramai sangat family makan kat sana. Panjang-panjang meja.. dan dapat makanan yang diorder pun lambat.. yela..dah ramai sangat orang. Sape suh pegi malam minggu!




Dan hasilnya..ini adalah sebahagian aksi Tina yang sempat mama rakam. Budak-budak memang dah tak nak duduk diam..dah lambat sangat. Macam-macam kerenah dibuatnya. Siap meniti-niti atas meja la..isy..dah malas mama nak marah..penat..

Kami order Ikan siakap nasak 3 rasa - seekor besar, sotong goreng tepung, udang goreng butter, tom yam, kailan ikan masin, sayur campur dan ikan pari bakar.. gambar tak de ek..tak sempat nak snap dah.. hehehe

Tina makan sendiri..boleh tahan banyak okeh dia punya makan..mama pun makan banyak jugak...

Boleh tahan sedap la makan kat situ..tak larat menunggu je sebab lama sangat..

p/s - Oh ye .. untuk abang amy & kak yus.. we're happy for you guys.. tahun baru nih nak dapat "rumah baru" khabarnya yek..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...