"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, January 3, 2010

Perkembangan Wean Off Puting Hari Ke-6 < MISI BERJAYA>

Hmm..nampaknya hari usaha wean off puting aya dah bertambah baik. Mama dah boleh sebut perkataan 'puting aya' seperti biasa dan Tina tak terusik sikit pun dengannya. Dia cuma akan sebut " puting aya ... ulat.. makan ...kesiannya"

Day nap pun dah seperti biasa. Dalam pukul 12.30 tgh hari mama akan tutup tv, tutup cd dan tarik day curtain. Dalam 15 minit Tina akan dah tidur. Lega sangat mama...

Ni pun tadi mama baru je lepas tidurkan dia.. start bawak dia masuk bilik 11.05 mlm... 11.25mlm dia dah tidur pun. Dia cuma tak suka panas... tu je. tengah malam dan awal pagi dia masih ada lagi merengek-rengek, mungkin teringat puting. Tapi mama bagi dia air suam dalam botol. Dia minum sikit dan akan tidur lagi. Tapi kekadang dia kembung perut atau pun nak susu je...

Tapi mama boleh declare yang usaha wean off puting aya telah berjaya pada hari ke-6 dengan kejayaan wean off 1st puting dalam masa 3 hari sahaja. Hehehe...congratulation untuk Tina mama dan abah... hmmm.... puas hati rasanya!


Ini gambar terbaru Tina pakai topi besar sebab dia tolong abah buat koi pond!

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

congrats tina!!dh berjaya stop isap puting yerk..very gud girl..=D

by the way, suke background br ni. sweet kaler2 die..=)

Qistina's Mama n Abah said...

Terima kasih Lily...sha tunggu zara pulak wean off puting!

Hehehe...sesaja tukar mood untuk tahun baru yang lebih ceria!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...