"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, January 18, 2010

Starhill Golf & Country Club ~ Fun Splashing Time!

Ini cerita cuti sekolah hujung tahun 2009 tapi mama tak sempat nak update. Mama kan sibuk..hehehe... Kami sekeluarga, Mummy Azie dengan 3 bujangnya serta Uncle Amy, Auntie Yus bawak 2 orang anak saudara Auntie Yus, sepakat nak bawa anak-anak berendam kat kolam starhill. Sebenarnya Daddy Sharif keje kat situ so, kami dengan bahagianya masuk free. Thank You daddy sharif!

Kami gerak tu tak de la pagi sangat, kul 10.30 rasanya. Dan sampai kat sana waktu tu orang memang tengah ramai. Nak parking pun susah tapi sebab kami datang dengan 'bos' jadi kami parking kat tempat special gak la..so parking no problem punyo..thanks lagi daddy sharif. Sebelum masuk kat guard yang jaga pintu masuk nak gi kolam tu kami kena pakai wristband dulu. Orang lain ada pakai kaler merah, kaler biru tapi kitaorang pakai kaler coklat ala-ala gold..apa maknanya..mama lupa nak tanya sebab excited nak mandi!

Not bad, tempatnya memang cantik. Sesuai la untuk bawa anak-anak. Kami tak tunggu lama..dapat tuala je kami pun...cbbuuurrr.... masuk dalam air...

serius jek muka tina nih...da la pinjam boya orang..tak mintak izin pun..sukati mama je!




sibuk abah mengajar anak dara dia main boya..




Tina nak lari...


Kami mandi sampai semua orang sunburn! Mama pun sunburn teruk gak. Habis mandi muka dah merah macam udang kena bakar..perit..sakit.. pergh...Tina pun sama..bujang-bujang Mummy Azie pun sama.. semua mengaduh sakit. Hehehe...tapi memang seronok..serius! Sesekali join anak-anak mandi..semua orang happy..




Actually anak daraku ini sangat berangan nak naik slide tapi mama tak berani lah..mama takut bila dah jatuh dalam air tu ha...OOO...tidak..daku tak pandai berenang! Jadi untuk hilangkan kempunan, kitaorang naikkan slide ni kat bahagian hujung-hujung je..hehehe...jadilah Tina...

1 comment:

lily azliyana @ mama zara said...

Kat mana Starhill ni Tina..mmg water park ker..mcm tk pernah tau pon tpt tuh..=D

NWay, tina nmpak enjoy sgt main air..pndai die guna pelampung..Zara tk sukala masuk pelampung..die lagi suka mama or papa pegang die jek..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...