"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 10, 2010

First Puzzle


Actually ini adalah hadiah birthday dari Aunty Mery @Ryan's mummy masa birthday Tina. Mama tak bukak kasi dia sebab dia tak pandai lagi nak main. So last 2 weeks mama try bukak dan kasi dia buat puzzle ni. Memang dia tak pandai lagi nak matchkan. But bila mama sorokkan a piece.. dia akan sibuk cari sebab dia tau tak cukup.. hehehe.. saja menguji dia.

So everytime pun mama yang buatkan. Dia akan jaga puzzle ni baik-baik..angkat elok-elok..sebab dia tak tau nak buat semula.. what a cute girl. Anyway..it was a good start.. akan cuba lagi dengan puzzle lebih menarik lain kali. Gambar upin ke..hehehe..eh..ada ke?

4 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bagus utk perkembangan anak2 main puzzle ni..otak leh generate memory dan idea.....well done tina..

Zaidah said...

bermain puzzle nie bleh tengok ketajaman mata n minda berfungsi secara menerus bagi menyelesaikan masalah...

MeRy said...

Glad that Tina likes the puzzle..nextime I saw the Upin's puzzle,wil grab 1 for Tina.

Qistina's Mama n Abah said...

Ibu Damia - Dia belum pandai lagi la Ayu..tapi bagus la for exposure kan...

Zai - Thanx for the info zai.. kalau dia dah pandai main mesti lagi bestkan..ada kawan nak siapkan puzzle!

Mery - Thanks in advance Mery .. Haven't see one yet..I came across upin iPin official shop but never see puzzle thare..hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...