"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, May 5, 2010

Hasil Bayam Di Laman Belakang






Wah wah..segar dari laman belakang. Jangan kecur ye melihat betapa sihatnya bayam-bayam mama ni. Ini bayam kampung tau. Pokok dia boleh capat ketinggian setinggi mama berdiri malah lebih dari itu.

Aritu ada sepokok..daunnya je besarnya sepiring lauk!! Fuh..takut nak makan. Buat benih aje. dan yang mama pungut inilah anak-anak bayam tu. Banyak tumbuh merata kat laman belakang. Mama kutip dan pindahkan dalam tong hitam. Letak baja sikit. Tu yang gemuks2 macam ni.

Ini first time ambik buat sup sayur. Alamak..syoknya.. terasa kesegarannya kawan-kawan.. tak rugi berbudi kepada tanah ni..

4 comments:

Mamamya said...

wah...bestnyer...kat belakang umah mak aku penuh satu kebun long....tp x t'fikir lak nak ambik benihnyer yerk...iskh...x leh jadik nie...minggu nie klu jadik balik umah mak aku mesti pi ambik byk2...bayam kampung ni lebih sedap...lagi2 klu selalu petik...nnti lembut jer klu di masak.......;)

Diamilikku said...

ishh nikmatnya makan sayur2an ditanam sendiri..kita tahu tahap kesegaran dan kesihatan sayur tuh...awatlah umah su takde laman untuk menanam..huhuhuh....

adda said...

wah mmg nampak segar sgt2 n gemuk plak tu.. bestnyer berkebun ni kan.. time nak rasa hasilnye lagi terasa faedah berbudi dgn tanah

Sarah's Daddy and Mommy said...

So nice to see all these fresh vege from your garden.

The vege must taste great!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...