"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, March 21, 2011

Jom Tengok Mama Ajar Tina.. Ajar Macam Ni Boleh Ek?

Ramai kekawan yang advise mama supaya jangan terlalu strict & memaksa dalam mengajar Tina
Yup, mama faham Tina masih kecil
Mama tak paksa pun..tak pun schedulekan apa2
Bila teragak..dia sedang menunjukkan minat..mama ajar je apa2 pun

So far
30 minit tu lama sangat rasanya..
less than that je yang dapat

Nak ajar mengenal ABC je pun bukannya senang
tapi mama tak putus asa
Mama akan ajar Tina
macam atuk ajar mama dulu..

Dah beberapa bulan ni mama dapat idea untuk ajar ABC
mama guna ABC block & meja tulis
sambil tunjuk huruf
mama suruh Tina ambil block untuk padankan dengan ABC pada meja

Pada 20 Mac 2011
Tina berjaya padankan A-Z
alhamdulillah
cuma mengenal..masih belum semua
yang pasti A-G dah familiar
yang lain2 macam P,M,N,S,X tu ok la..
yang lain masih samar2 pada dia



Tina happy berjaya padankan semuanya..siap suh mama tepuk tangan untuk dia :)













Last but not least..dia ni suka sangat buat pose yang buat mama geram!
Tengok la tu!


Mama sayang Tina tau.. Muah!

6 comments:

Mamamya said...

tina mmg comel...mengajar anak2 ni mmg memerlukan kesabaran yg sgt2 tinggi....

dieya said...

pandainya tina boleh padankan huruf2 tu sendiri! smart girl!

anyway, HAPPY BIRTHDAY KAK SHA !!!
moga panjang umur, murah rezeki dan diberkati Allah buat selamanya!

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - memang betul la is..mintak tahap sabar tinggi2 dengan Allah ni..

Sha@Mama Tina said...

Dieya - hehe..lama jugak nak menunggu dia pandai padankan semua tu dieya..

sib baik dah nampak hasil..so..legalah sikit..cool balik mama dia :)

Anyway thanks a lot!!..huhu..bertambah lagi umur..

♥ Che NamNam ♥ said...

Good jugak buat macam neh..naperlah sayer tak terfikir macam neh dulu..hishhhh...

♥ Che NamNam ♥ said...

oh yer Hepy besday yer..semoga hidup sentiasa dilimpahi Rahmat dariNya.amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...