"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, March 16, 2011

Selalu Tengok Kat Paper Ataupun Berita Tapi Kali Ni Tak Jauh, Kat Belakang Dapo Jek. Unik Tapi Benar

Punyalah panjang tajuk dia
tapi tak kisahlah
mama cuma nak tunjuk kelainan pada pokok pisang dibelakang dapo umah kami ni
Korang tengok sendiri..


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v











Pokok pisang ni kenapa agaknya ye? pelik benar nampaknya
Putik pisangnya dah ada..tapi dalam batang pisang
nak kata yang tu bukan putik pisang..tapi jantung pisang belum habis terbuka..

Wallahuaklam Bissawap..
Indah & tersendirinya ciptaan Allah..

6 comments:

Mamamya said...

a'ah lah....buahnya kat dalam batang pisang tu pulak....pisang apa ni long?

lily azliyana @ mama zara said...

salam sha..lamenye tak singgah blog sha ni..hehehe..nway, mmg unik kejadian tu kan..dulu kat umah MIL pon pernah jadik mcm ni..pucuk pisang tu kuar dari batang die..MIL pon ada amik gmbar buat kenangan mase tuh..=)

Sari Yusa Ibrahim said...

mak saya kata benda ni terjadi sebab batang pisang tu terpecah, Wallahualam...Subhanallah..

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - hai is..aku rasa macam pisang montel. agaknya la..tapi memang unik..

Sha@Mama Tina said...

Lily - sha org pertama yang perasan kelainan ni..seronok kan dapat tengok yang unik dan pelik dilaman sendiri..hihi..lily dah sihat ye..?

Sha@Mama Tina said...

Sari Yusa - wallahuaklam..ooo yeke..mungkin jugak kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...