Mama pernah cakap kan, one of the most mama's favourite bila abah memasak adalah steak & black pepper mushroom gravy. Last week mama request abah masak untuk mama. Bukan tak boleh masak sendiri tapi..rasanya macam tak sama lah.. :)
Ini waktu semua bahan susah disatukan.. Ini waktu sedang mendidih
Checking gravy punya kepekatan..jgn pekat sangat, nanti muak..jgn cair sangat, tak 'kick'
so kena sedang-sedang je
kalau kurang pekat, bancuh la tepung jagung sket..masukkan dlmnya
Bak kata abah..rasa mesti letak atas tapak tangan..barulah sedap!
Bila dah siap, mama & Tina la yang paling excited. Siap buat garlic bread lagi tu ha..hehehe.. memang kitaorang ni 'hantu gravy' kot hihihi...
Gambar mama takde..gambar Tina harus!..
tengok tu..hehe.. siap tunjuk 'GOOD' lagi ha..
Tina ni kalau makan roti dia akan ikut stail abah. Kalau mama, lebih suka siat kecil2 pastu cicah dlm gravy. Tapi dia lebih suka gulung sekeping roti dan cicah..
dia ni anak abah kan..
Buat abah, thank you sebab sudi masakkan gravy untuk kami..
sayang abah!
2 comments:
wahhh...sedap tu..baru berangan esok nak buat steak tp en.suami suka makan dgn sos black paper......
Yes, I still remembered you blog about your husband black pepper chicken before. Is yummy!
Tina hair is so long already. So cute and nice!
Post a Comment