"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, October 30, 2009

Kraft Singles Hi-Calcium Cheese The Story..

Lately, mama terperasan yang Tina sudah mula menunjukkan minat untuk makan cheese especially bila kami keluar makan kat Mc Donalds. Mama kan mesti makan Double Cheese Burger..so Tina akan excited nak cuit-cuit cheese yang terkeluar-keluar tu. Amik masuk mulut dan kata 'hmm..sedapnya'

So, bila kami keluar beli groceries last week, kami sama-sama sepakat nak belikan dia Kraft Singles ni. Lagipun mama dah selalu tengok rancangan kraft singles kitchen kat tv3. Mama rasa kraft singles ni better than the other cheese. ..tak mahal sangat pun. Untuk 1 paket ni..tak habis RM10



si comel sedang menikmati cheese. Sibuk sangat dia nak makan mcm tu je. Mama takut dia loya jek..sebab sebelum ni dia memang refuse kalau kami suapkan dia cheese


After few minutes..banyak jugak dia makan



Breakfast Roti Telur & Cheese






As for breakfast hari ni, Tina sibuk nak bukak peti ais lagi. Bila mama dah bukak kan pintu peti ais, dia ambik plastik kraft singles dan roti so mama yang tak pernah wat breakfast cheese nih pun cuba je la buat roti telur tapi kat dalam dia mama letak la kraft singles tu sekeping. Masak kat kuali sampai telur tu cukup masak.. potong-potong masuk mangkuk dan bagi Tina makan. Just look at her reactions..dia suka sungguh. Berselera dia makan.

Bila roti dah sejuk..mula la dia bukak lipatan roti dan ambik cheese sahaja! Hish..addicted to cheese dah dia nih.. at least ok la sebab calci-yum Tina tak lalu nak telan...susu-susu kotak pun dia tak mahu minum. And mama harap dia dapat kalsium dari kraft singles cheese nih la..

And mama harap sangat satu hari nanti mama dapat cuba resepi yang ada kat kraft singles kitchen tu. Macam sedap-sedap belaka. Since Tina dah nak makan cheese nih..mama ada la peluang nak cuba bakat..hehehe...

6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Zara pon suka makan roti telur + cheese. mama n papa die pon suka bangat..hehehe..nway, lame dh tak beli cheese ni. skang tgh musim die nk makan benda2 berkuah so asyik buat sup jerk..=p

MeRy said...

Sometimes I also make sandwich bread cheese with eff as Ryan's breakfast and he loves it.

~Zetty84~ said...

salam kenal...
cheese leh wat omelette jugak...
telur + sosej + bwg besar + cheese = masak dgn butter...
erm...sgt sedapp...!!! ;p

Qistina's Mama n Abah said...

Mama Zara - Ooo...peminat cheese ye..hmm..mesti tau byk resepi cheese nih..

Mery - Wah..sound delicious

Zetty - Salam kenal jugak..mcm mana tu? semua bahan campur ye? hehehe...tak pernah buat la..tak gheti gitu..

Sarah's Daddy and Mommy said...

It is a very good news that she loves Cheese. A lot of calcium from it.

Qistina's Mama n Abah said...

I think of that too! Glad she love it now..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...