"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, October 9, 2009

Makan Pizza Hut

Masa raya ke 2 petang, mama balik jb tengok-tengok rumah. Pas tu kan terus pergi pontian pulak, beraya kat kg.abah... so lepas tu that weekend kami balik ke kota tinggi semula. Cuti sekolah kan masih ada. Menghabiskan beraya rumah pakcik sarip & mak lang (masa tu diorang tak de kat rumah), abis tu je kami pun pergi makan kat pizza hut kota tinggi.

Actually dari start puasa mama ajak abah makan pizza tapi bila time berbuka ada je agendanya dengan family yg lain so..terpaksa postponed makan pizza sampai lah raya.

Pizza favourite kami tentulah Island Supreme...mama bukannya makan banyak..2 keping je tu pun dah kira banyak dah. Tina pun makan pizza jugak. Then mama kasi dia suap sendiri soup.. breadstick. Tengok dia makan memang seronok. Comot-comot tapi eh..tetap maintain suap soup guna sudu okeh. Berangan gak nak makan pizza guna pisau dengan garfu tu.. tapi eh..lom pass lagi tu yang oi..

Nenek & atuk bukannya makan sangat pizza tapi mama sengaja bawak pergi makan. Biar jangan pelik nanti bila orang kata makan pizza. Biasalah kan.. kalau kat kg mama..makan pizza tuh boleh dikira best sangat tuh.. kalau kita-kita ni memang dah bisa la kan. Bagi orang yang lom pernah kan macam grand sangat jek pergi makan pizza.

Teringat masa abah jadi manager kat dominos pizza dulu, pernah suruh nenek bawakkan kawan-kawan kerja dia pizza. Ada yang teringin sangat nak rasa tapi tak mampu nak beli. So masa abah datang rumah mama (masa lom kawen) abah bawak banyak pizza untuk bagi kat makcik-makcik tu. Suka sangat diorang...

Uiskh...sedapnya



Abah & atuk .. sape lagi control hensem?


Mama & mak.. rasa mcm dah tembam pulak bila tengok gambar ni



Tina & abah..



Sedapnya makan soup..siap cicah breadstick dalam soup tu..



Nenek sibuk mengelap dagu..comot sungguh makan soup


Anak & abah..sama naik kalau makan pizza


So, mama puashati lah dapat makan pizza akhirnya...hehehe... oh island supreme...!!

5 comments:

MeRy said...

Yummy....Pizza again!!
My favourite meal.

adda said...

sedappnyer piza

Sarah's Daddy and Mommy said...

Woww....drooling seeing the way Tina eating the pizza. She really enjoyed eating the bread with the soup ya?

Sarah love the mushroom soup very much.

lily azliyana @ mama zara said...

samela kite sbnrnya. dok mengidam nk mkn pizza dr bulan pose, last2 after raya br dpt mkn..hehehe..

nmpk berselera sgt tina mkn breadstick cecah mushroom soup..=p

Qistina's Mama n Abah said...

Mery - Yup..so yummy!!

Adda - memang sedap adda..

Joanne - Yes she love it very much..

Mama Zara - Nampaknya anak-anak kita memang sukakan sup tu kan.. tak pe lah..sesekali je makan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...