"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, May 31, 2010

Unexpected!

Maaf la ye..mama lama jugak tak bersiaran mengupdate blog. Hehehe..bila balik umah mak mama maka tinggallah semua urusan internet ku ini.. kat rumah mak mama tak de streamyx. So citenya minggu lepas abah ajak mama balik umah mak mama.. huhuhu...seronok..

Tina dah beransur sembuh tapi kena batuk pulak. Agak keras jugak la batuknya tu. Tapi dah sehari dua ni nampak ok sikit. Takde la dasyat sangat bunyi batuknya. Tengah musim agaknya batuk ni.. cepat sembuh ye sayang..

Apanya yang unexpected? ha.. unexpected tetapi sangat menggembirakan kami sekeluarga. Mama sekarang ni 5 week pregnant! Memang tak dirancang sesangat la..tetapi nampaknya rezeki dah diberi tuhan. Kami terima dengan hati terbuka. Lagipun memang niat dihati nak tambah ahli keluarga bila Tina dah berumur 3 tahun. Dan apabila dikira2..mama memang akan due tahun depan.. means Tina memang dah 3 tahun lebih.. alhamdulillah atas kurniaan tuhan.

Mama dah pergi scan pengesahan kehamilan sabtu lalu. And its confirm.. 5 week now. So sekarang ni sedikit letih dan pening. Biasalah tu. Tekanan darah ada sedikit rendah.. 100/60 ..

So mama sekarang ni kena rest bila pening dah tiba. Tina pulak..kadang-kadang ok tapi kadang-kadang sangat banyak kerenah dia. Mak mama pesan, sabar banyak2 sebab time2 macam ni Tina memang akan buat banyak ragam. Mama kena sabar layan dia.. jangan sampai mama marah2 atau pukul dia kerana ragamnya.. insya'allah mama cuba sebaik mungkin.

Usia pregnancy ni masih baru tetapi doakan ianya selamat & sihat sampailah waktunya nanti..so mama nak share berita baik ini dengan semua kawan2 blogger sekelian.. doakan yang terbaik untuk kami ye!

18 comments:

Dilla Ady said...

slalu doakan yg terbaik utk akak sekeluarga...jaga diri n baby bebaik ye..jgn wat keje berat2..

Mamamya said...

tahniah yer long...mesti due kita lbh kurang je ni kan....mana tau blh dok sblh katil kat hospital nnti... :)

Lelord said...

muhahahhha bestnya kn...aku kena berusaha dgn lebih keras ni

Zaidah said...

tahniah yer sha...jaga diri bebaik...

lily azliyana @ mama zara said...

Sha!!!!congrats!!!!mase tgk title tadi sy plak yg berdebar2. tp mmg dh agak dh sha nak smpaikan berita psl pregnancy ni..hehehe..sooo happy for u n family..bestnye tina nak dapat adekk...=D

Sha@Mama Tina said...

Diella - Thanks sebab doakan yang terbaik utk akak sekeluarga..

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - Thanks is.. sesama la kita. Aku pun harap dapat jumpa ko kat ward nnt..hehehe

Sha@Mama Tina said...

Lord - Caiyok! Caiyok! utk lord & eri.. usaha tangga kejayaan

Sha@Mama Tina said...

Zai - terima kasih zai.. Insya'allah..

Sha@Mama Tina said...

Lily - Hehe.. memang sangat seronok..& sha harap Lily & papa zara dapat bagi zara adik coming soon. Sian zara main sorang2..

sha doakan utk Lily sekeluarga pulak ye!

Diamilikku said...

tahniah....tina nak jadi kakak...semoga semuanya selamat hingga ke akhirnya..do take care of yourself sha...

jiHAN said...

sangat seronok dengar!!! =) congrat!!

Sha@Mama Tina said...

Sue - sha pun harap macam tu jugak sue..semoga segalanya selamat.. thanks sue!

Sha@Mama Tina said...

Jihan - Thank You3x... :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahniah sha....jaga kesihatan yer...semoga semuanya selamat...

MommyAngel said...

Congratulations!! I am so happy for you and you take good rest and take care ya :)

Sha@Mama Tina said...

Ibu damia - terima kasih ayu..sha pun harap macam tu jugak. selamat segalanya sampai selesai..

Sha@Mama Tina said...

Caroline - Thanks a lot..at last this happy news come over your ear.. tq ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...