MAMA TINA'S OTHER BLOGS

Wednesday, February 29, 2012

Cara Terbaik Ajar Anak Menulis?

Mama sebenarnya tak tau apa cara nak buat tapi rasanya menulis ni perlukan latihan yang banyak. Baru boleh menulis dengan baik. Mama tak pandai nak mengajar sangat.. kalau suh menulis tu macam2 la alasan dia..

Kalau korang ada cara terbaik.. cara camner korang ajar anak2 korang menulis.. share dengan mama.

Mama share la tulisan tina bila dia meniru apa yang mama tulis. Rasanya she's done this fairly good la untuk 2 bulan kindie. But tulisan dia sangat2 perlukan latihan yang banyak which is sangat susah sebab nak kene paksa dia..























One thing, mama perasan yang tina sangat suka dengan board. kat rumah makcik mama ada white board sedang besar gantung kat dinding. Bila gi sana, dia akan melekat kat situ.. menulis dengan kapur

But the thing is, Tina ni alergi.. mungkin mama boleh pertimbangkan guna marker kot ke..

No comments: