"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 12, 2014

Photobook Dari Pixajoy Arrived..

Balik dari kampung jam 1 pagi..
Nak bukak pintu rumah ternampak bungkusan parcel merah putih didepan luar muka pintu. Jauh juga tukang hantar ni baling parcel. tepat lak dekat dengan pintu..hihi.. Dah agak dah apa didalamnya. Tapi tak lah sangka secepat ini sampainya :)

Yes.. Inilah dia yang ditunggu-tunggu..


Lepas angkat semua barang-barang masuk rumah selesai barulah dengan tak sabarnya buka parcel..
Tadaaaa!!!! .....


Meh.. nak tengok tak.. UNDER CONSTRUCTION punya gambar dengan finish photobook punya gambar.. memang sejibik korang.. takde kurang sikit pun. Apa yang kita buat, itulah dia exactly yang diorang printkan..

Under construction dalam software, korang akan lihat kulit photobook korang macam ni..sebelah-sebelah


 

Bila dah siap.. macam ni jadinya. Ianya sebuah buku kan.. ada muka depan & muka belakangnya.. sejibik kan.. :)




ada lagi..



lagi..

Nampak tak bahagian yang mama tandakan bulatan merah? itu automatik dari software bila kita masukkan gambar yang dikatakan " Low Quality". Macam gambar dari henfon, tab & sebagainyalah. Ia akan nasihatkan kita tukar gambar sebab takut selepas printing process photobook anda tak cantik.. Tapi mama terpaksa letak sebab itu je gambar yang ada.. penuh memori buat Tina.. Gamble saja..huhu

Hasilnya.. perghhh.. tetap cantik. Cuma tak sharp macam gambar kamera la.. :)

ada lagi..


 page ini pun isinya adalah gambar yang ditandakan sebagai " Low Quality"



Hasilnya.. tetap superb!

Antara page yang lain.. tak dan nak snap semua. Muntah lah korang tengok gambar Tina merata-rata kang hihi.. satu mini photobook ni semuanya gambar dia saja.. huhu..



Actually full price untuk Mini Photobook 6' x 6' ini adalah RM69.00 tapi disebabkan mama ada beli kupon dari MyDeal aritu.. bayar RM10.00 untuk kupon & bayaran kurier RM8.00 sahaja.. Instead of kene bayar RM77.00 mama cuma bayar RM18.00 

Korang kene alert dengan Photobook Malaysia punya offer & MYDeal punya offer.. kadang-kadang Mini Photobook ni RM0.00 je.. perlu bayar kurier cost jek RM8.00.. so len kali korang try plak ye :)

Mama ada 2 lagi projek Mini Photobook nih.. :)
Lom siap..under construction lagi :)
Will reveal it soon ye..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...