"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, October 1, 2009

Layan Gambar Raya La Pulak Ye...

Si comelku ini..dah cute dah berbaju raya..hisap puting tak mahu tanggal..isy..hilang
ke'cute' tannya


Sian abah kan..masa ni kepala abah panas giler. tampal jek la dengan kool fever tu, letak tuala lembap.. tengok la muka dia..siannya..


Malu-malu kucing pulak..tau la comel pakai baju kurung..




Jambangan Bunga Baru Ku..

Jambangan ni kat umah mutiara rini, khas untuk hari raya. Bukan mama wat, mak yang buatkan. Mama lom expert lagi la..

Yang ini pun sama, mak jugak buatkan. Cerialah sikit rumah comelku ini ada bunga kaler kuning n oren..




Lihatlah bunga-bungaku sudah pun kembang!

Ni bunga carnation merah, cilok 2 pasu kat rumah mak teh masa pergi beraya aritu. Masa tu lom ada bunga lagi. Sekarang dah keluar dah bunga dia..cantik kan. Mama letak sebelah pintu masuk.....WELCOME!




Ni pulak orkid yang mama dan abah beli masa pameran orkid kat Danga Bay bulan 6 aritu. Masa beli tu satu keratan RM12. Balik je mama terus tanam.. hehehe.. dah keluar bunga jugak..letak kat beranda sliding door..hmmm....puas hati tengok

Yang ini pulak bunga kemboja merah. Beli masa bulan 4 aritu, tak de bunga pun. Letak kat porch, tak naik-naik..daun banyak tu jugak. Mama terbaca kat dalam majalah laman impiana..pokok bunga kemboja perlukan cahaya matahari yang banyak untuk berbunga, so mama angkut, alih kat tengah halaman. Bunga ni kembang tepat-tepat hari raya..
Mama suka bunga kemboja nih..dah lama teringin nak tanam. Pas ni boleh cari yang kaler kuning n pink pulak.


Sorry ye.. tengah tak de mood nak menulis sambungan cerita raya la.. excited nak balik rumah mak kota nih, adik mama yang dok kat perak baru sampai pagi tadi. Dah setahun tak jumpa dia..rindu sangat..

7 comments:

Mummy Ryan said...

Sebelum terlambat nak ucapkan Selamat Hari Raya buat Sha + Family...cute nyer Tina pakai baju kurung tp still hisap "chuk chuk" leh....
Then pity ur hubby tak boleh berseronok masa hari raya cz sakit....:)
Wah cantik nyer bunga carnation...

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks KC...how are you?

MeRy said...

Nice flowers,it seem you like to do gardening too.

lily azliyana @ mama zara said...

hee..tina pon isap puting rupenyer ye. mcm jarang tgk gmbar die memuting. Zara ni tk taula bile nk stop. skang wktu tidur wajib ade klu tk merengekla die..=p

nway, nice flowers la sha. sonot tgk bunga2 yg berkembang mekar tuh. berseri2la umah sha raya aritu sbb sume bunga pakat kembang beramai2..hehe..

My Honey BB_Bravo Oscar said...

alor mamy sha... :D

Q-nya Tina... yoh... nak hug-hug tina la... cantik baju kurungnya.. err.. actually I sangat teringin nak beli sepasang baju melayu bagi Oscar nie.. sure Q-kan... hehe..

biar oscar & Tina jumpa bersalam ngan baju melayu/kurung... huhu... :p

bunga-bunga semua cantik nya.... SUASANA HARI RAYA... :D

@>--ummi zahra--<@ said...

cantik2 nyer bunga..kat umah kite takde bunge..teringin nak tanam pokok2 bunga ni..tapi kite takut kesian pokok2 tu mati tk dijaga..kita ni tak pandai jaga pokok bunga..

Sarah's Daddy and Mommy said...

I like Tina's baju kurung. You sew for her this one?

Woww...you really good in gardening. All the flowers have fully blossom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...