"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, March 1, 2010

Latest Updates On Our Koi Pond

Updates untuk projek tahun-tahun kini kembali. Terkini, gambar koi pond yang dinaiktaraf semasa cuti tahun baru cina lalu..







Perghh..dah jadi macam kolam renang..bukan kolam ikan. Dah siap macam ni nampak sangat besar dan luas. Terlanjur buat, kami buat sekali la atap dia..ala-ala pergola konon tapi pakai kayu biasa je. Bukan apa..area kami ni panas sangat..sian kat ikan-ikan dan pokok-pokok mama..merana kepanasan.

Actually kata abah ini baru 50% je siap. Air terjun, penapis air, tiang ala-ala batang pokok dan kerusi batu untuk bersantai belum nampak bayangnya lagi..yela..projek tahun-tahun kan..

So sekarang ni area kolam dan terrace dah kurang sket panas. Tak sabar nak tunggu pokok-pokok mama besar & panjat atap kolam, mesti lagi nyaman.. mabeles kalau berbunga-bunga cinta..fuhh!!

3 comments:

Zaidah said...

bestnyer....klu umah zai buat macam tu memang tak muatlah...ak letak meja n kerusi kat garaj pun dah tak muat...klu nak letak keta kena letak kat luar umah... hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

wah..besarnya kolam ikan ni...mesti best klu dh siap sepenuhnya..leh rehat2 kat taman smbil cuci mata layan ikan kan..=p

@>--ummi zahra--<@ said...

wah..cantiklah kolam ikan..kite pun suke ikan..mmg berangan-angan nak wat camni..tapi, umah pun lom beli lagi..camne tuh..??hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...