"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, November 26, 2009

Berus Gigi Baru Tina


Rutin mandi mama dan Tina kini sudah lengkap kerana Tina sudah pandai menggosok giginya sendiri. Tak la seperti kita yang dewasa tapi dia dah pandai koordinasikan tangan dan jari untuk memegang dan memberus giginya. Off course mama akan gosokkan dulu setiap kali. Tapi after that mama akan bagi pada Tina supaya dia berus giginya. And this week mama dah tunjukkan pada abah, anak dara dia berus gigi. He's so impressed.. good job mama..

Dua tiga hari ni Tina sibuk bila mama gosokkan gigi dia sebab kata dia sakit. Mama perasan yang berus gigi dia dah kembang mencucuk gusi tapi asyik lupa nak gantikan. So, kat J-card semalam kami tengok berus gigi. We just take a few yang bagus and showed to her. End up dia pilih yang ini. Mungkin sebab warnanya..

So pagi ni Tina dah guna berus gigi baru. Happynya dia memberus gigi..suka mama tengok..

4 comments:

Dilla Ady said...

happy brushing your teeth ye tina sayang..

lily azliyana @ mama zara said...

cute nye berus gigi tina. tgh nk cari berus gigi utk Zara jugak. gigi die dh penuh so kena ajar gosok betul2. b4 this ade berus kecik jek pastu tk reti sgt die berus ngan ubat gigi. berus ngan air suam jerk..hihi

Qistina's Mama n Abah said...

Dilla - jangan lupa ajar shasha berus gigi jugak...

Lily - Let her choose, nanti dia sangat suka nak guna. Sha pun gosokkan dulu..tapi kena rutin la. kalau tak nanti susah sket. Tapi zara budak baik kan..

Sarah's Daddy and Mommy said...

I also brush Sarah's teeth during mandi time, but I let her brush first then followed by me:-)

It is good that Tina loves her new tooth brush. She will enjoy her brushing time more.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...