"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, November 4, 2009

Hello...Hello...

Dah lama sebenarnya mama nak ambik video Tina berbual dengan mak & atuk kat telefon tapi selalu je tak dapat sebab sebelum ni mama call mak & atuk guna hp, so maca mana nak ambik video kan. Hmm..sejak ada telefon rumah ni, ada la chance nak ambik video.

Ni lah hasil video mama. Anak kesayangan mama tengah berbual dengan mak & atuk dia...


video

Seronok tengok bila anak kita dah capai satu lagi milestone. Dia sedang cuba memahami dan menggunakan perkataan untuk berbual. Walaupun kita tak berapa faham apa dia cuba nak katakan tapi sekurang-kurangnya kita tau dia cuba bercerita tentang sesuatu..

And mama selalu biarkan dia bercakap dengan mak & atuknya kat telefon. Cute sangat tengok dia berbual kan..

6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

alalala..ape yg Tina borakkan tuh. siap angkat2 tangan lagi bercerita..hehe..plg cumei time die dok sebut atukk..atukk..byk kali tuh..=p

Zara tk reti borak ngn nenek die. kalu kasik nset kat die, tros mulut terkunci wlupon sblum tu dok sibuk ngomel2 ngan mama..hehe

Qistina's Mama n Abah said...

Tak pe..tak pe..kasi je lagi. Lama-lama nnt dia boleh. Tina dulu pun mcm tu. Lama gak br dapat tgk dia mengomel-ngomel..

Mesti nenek zara suka kalau zara dah pandai borak nnt..hehehe...cumei tau!

mrsdjones said...

Comelnya tina dah pandai berbual kat telefon! Si kecik saya tu kalau org ajak berborak duk diam je. Dah letak call u baru sibuk dia letak telefon kat telinga nak bercerita. :p

Sarah's Daddy and Mommy said...

It is really fun to watch them talking over the phone, kan? My mom also likes to talk to Sarah and I will be the "consultant" next to Sarah to teach her to reply.

Qistina's Mama n Abah said...

Nette - biasa la tu. Tina dulu pun mcm tu jugak. Lama-lama selalu bagi..dia pandai akhirnya. Tapi selalunya dia bercerita..sha sorang je faham hehehe...

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne..she just wanna reply as she like. Sometime grandma didn't understand. Later I have to clarify to mum what she eager to story about..so fun and funny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...