"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, March 2, 2015

Dadih Jagung Untuk Dia..

Seumur hidup, beratus beribu kali jumpa dadih tapi sesudu pun tak pernah masuk mulut sebab? Kebanyakan dadih kuat rasa susu sair.. ai is tak minat susu cair huhuhu.. itu sebab tak pernah makan.

Tapi berlainan dengan kekasih hati.. dia memang sangat suka dadih. Tak pernah miss beli kalau jumpa. Sekali beli bukan sebekas.. mau berbekas2.. owh no.. dia makan sorang..

Semalam dia bawak balik lagi 4 bekas dadih. Masih ada dalam peti ais..kali ni mama mengalah.. rasa sesudu. Perghhh... tak in woo.. rasa susu saja2..

So, sepeket serbuk dadih dalam peti ais tu mama kuarkan. Baca lah instruction kat kotak.. ooo... senang je..

Maaf lah..kotak serbuk tu sudah pulak ku buang huhuhu.. tapi belakang kotak tulis:

1. Didihkan air 500ml
2. Matikan api, masukkan serbuk dadih & kacau sebati
3. Tuangkan masuk bekas
4. Boleh disejukkan dalam peti sejuk

Lebih kurang gitu la.. Tapi teringat la pulak.. opismate mama satu ketika dulu kata.. dadih kalau nak sedap boh susu cair sikit. Ai is alergik ok dengar susu cair ni tapi demi kekasih hati.. boh je la. Agak2 pulak tu.. tapi sket je..rasa sket.. ha ok..

 
Kekasih hati cakap, nak cair lagi sikit. Oooo.. kurang cair la weh. Mama bagitau lah dah ikut sukatan..hihihi. Next time boleh adjust2 lagi la.. 

Not bad la untuk 1st attempt..
for my tekak is yes.. tapi dia punya selera.. not match..huhuh..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...